Aubergine met feta, munt en honing balsamico dressing

Dit recept met aubergine en honing is een perfect bijgerecht of tapas gerecht. Persoonlijk is aubergine niet mijn favoriete groente, maar door de combinatie met deze dressing, is dit één van mijn lievelingsgerechten geworden!

Het gerecht is ook nog eens super simpel en makkelijk te maken. Je kunt dit recept warm, maar ook koud eten. Ik eet het meestal koud, omdat ik dit recept vaak als eerste maak wanneer ik start met koken.

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 100gr feta (meer naar wens)
  • paar takjes munt
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook

Bereiding:

Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1cm breed.

Zet een grillpan op het vuur en doe een eetlepel olijfolie in de pan. 

Wanneer de olijfolie heet is, leg de plakken aubergine in de pan. Draai tussendoor om, zodat beide kanten mooi bruin zijn gegrild. Wanneer ze klaar zijn, leg de aubergine apart. 

Herhaal totdat alle plakken aubergine zijn gegrild. 

Meng de honing, olijfolie en balsamicoazijn tot een dik papje. Pers een teentje knoflook uit en roer ook door het honing mengsel. 

Leg de plakken aubergine op een bord of schaal. Wrijf alle plakken in met de honing dressing. Garneer met munt en feta.