Crostini met Honing ricotta en vijgen

Dit recept is het perfecte voorafje! De combinatie van ricotta en honing is ontzettend lekker. Je kunt het zoet, maar ook hartig verwerken! Wij maken het deze keer hartig.

Ingrediƫnten voor 8 stuks:

  • 1 ciabatta brood. (Wij gebruikte voor de handigheid gewoon een afbakbrood)
  • 250ml ricotta
  • 4 eetlepels honing
  • handvol walnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 vijgen
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Bak het ciabatta brood af en laat afkoelen.

Maak in de tussentijd het ricotta honing mengsel. Doe de ricotta, honing, walnoten en kaneel in de blender en mix tot een gladde massa. Leg apart om zometeen op de broodjes te doen.

Halveer de vijgen. Zet een grillpan op het vuur, en grill de vijgen aan de platte kant, op het vruchtvlees. Haal wanneer het bruin begint te worden (kleine 5 minuten) van het vuur en leg apart.

Snij het inmiddels afgekoelde ciabatta brood in plakken. Smeer beide kanten in met olijfolie en grill deze ook in de pan, of leg deze voor 10 minuten in de oven (200 graden) totdat ze een beetje bruin en knapperig zijn geworden.

Smeer het honing ricotta mengsel op de broodjes, garneer met een halve vijg en honing.