fbpx

Online Cursus 

‘In 7 stappen naar een nieuwe hobby: Bijenhouden in de stad’

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby en wil je meer in verbinding zijn met de natuur? Wil je self-sustainable worden of wil je meer buiten zijn en graag een steentje bijdragen aan een betere wereld? 
Of ben je gewoon geïnteresseerd in bijen en wil je heel graag een cursus bijenhouden volgen?  
 
In mijn online cursus leer ik je de basis van het bijenhouden zodat jij meteen zelf aan de slag kan met je nieuwe hobby!

Herken je dit? 

Je wilt meer buiten zijn, en meer in de natuur zijn of met de natuur bezig zijn. Je wilt self-sustainable of misschien wel zelfvoorzienend gaan wonen!

Je wilt graag een nieuwe invulling van je vrije tijd, je zoekt een nieuwe passie. Je bent erachter gekomen dat je niet zo veel hobby's hebt. Dit wil je graag veranderen.

Je zoekt meer ontspanning en rust in je vrije tijd. Het leven is al druk genoeg met werken en sociale activiteiten, sporten, en noem maar op! Je wilt tijd en rust voor jezelf vrijmaken

Je wilt graag iets nieuws leren wat wel uitdagend blijft en waar je je tijd in wilt steken. Je wilt geen nieuwe hobby die verveelt, of waar je na een tijdje weer op bent uitgekeken.

Je bent geïnteresseerd in het leven van de bij, in bijenhouden, maar je weet niet of deze hobby geschikt voor je is, omdat het stigma 'oude mannen hobby' je tegenhoudt.

Hoe zou het voor je zijn als...?

Je een bezigheid hebt, waarbij er altijd iets nieuws te leren valt. Een bezigheid die ook schaalbaar is en uitdagend blijft.

Een hobby om even te ontsnappen uit het doorgaans haastige leven dat we leiden. Een hobby die je aandacht en focus moet geven, maar waar je niet elke dag mee bezig hoeft te zijn?

Een vrijetijdsbesteding die je leert om te ontstressen. Die je een soort kalmte en voldoening geeft. Hoe rustiger je zelf bent hoe minder kans op een steek.

Een hobby waarmee je bezig bent met het belang van de natuur, in de natuur! Je geeft iets terug aan de wereld, omdat bijen een essentiele schakel in het ecosysteem vervullen.

Waarom is bijenhouden zo'n leuke hobby?

Bijen maken honing! En bijenwas en propolis en nog veel meer! Bijen zijn uniek en maken zoveel mooie dingen waar je weer veel leuke dingen mee kunt doen. Met deze hobby en alles wat de bijenkast je zal geven, daar raak je nooit op uitgekeken.

Je helpt als bijenhouder actief mee aan het ecosysteem. Bijen leveren een hele grote bijdrage aan onze samenleving. Bijna 80% van het groente en fruit dat in de supermarkt ligt, hebben wij te danken aan de bijen.

Bijenhouden is een educatieve hobby waarmee er altijd iets nieuws te leren valt! Dit is één van de leukste dingen aan het bijenhouden: geen dag is hetzelfde! Je hebt te maken met levende wezentjes en altijd zul je dingen tegen komen in de kast die je niet kent. Ook komen er veel werkzaamheden bij kijken (als je wilt - hoeft niet) dus je zal je met deze hobby geen moment vervelen!

Bijenhouden zorgt ervoor dat je minder gestrest bent. Bijenhouden zorgt ervoor dat je de aandacht krijgt voor je bijen en gefocust bent om ze zo goed mogelijk te verzorgen. Het geeft een soort kalmte en voldoening om met de bijen te werken. Het geeft namelijk rust. Dit komt omdat je zelf ook rustig te werk moet gaan in de kast.

Bijenhouden brengt je dichter in contact met de natuur, omdat je bezig bent met de natuur! Je kasten staan buiten, wellicht in het bos, of tussen de tuinen in, maar ook in de stad zul je je meer verbonden voelen met de natuur wanneer je bijen houdt.

Deze cursus is voor jou als...

Je geïnteresseerd bent in bijen en bijenhouder wilt worden.

Je een nieuwe hobby zoekt waar je je creativiteit en uitdaging in kwijt kan.

Je in een stad woont waar je te weinig in de natuur/naar buiten komt, maar dit wel graag wilt.

Je een vrijetijdsbesteding zoekt waar je ook iets terug doet voor de wereld.

Je op een laagdrempelige manier een cursus wilt volgen.

Wat ga je leren?

Pakket Prijs

Start Online Cursus: 1 mei 2022

Prijs
 • Online Cursus Bijenhouden

 • 99
  • Nu tijdelijke prijs van 99 euro ipv 149 euro
  • De volledige cursus met alle video modules op een besloten Instagram account
  • E-book van de cursus zodat je zelf geen aantekeningen hoeft te maken t.w.v. 69 euro
  • Live Q&A met Raisa t.w.v €99 euro
  • Instagram Community waar je een hele maand al je vragen  kunt stellen
  • Extra Bonussen

Wat zeggen anderen?

5/5
''Ik ben enorm tevreden over de cursus bijenhouden! Omdat het via Instagram wordt gepresenteerd is het voor iedereen toegankelijk en makkelijk te volgen. De opbouw van de modules staan handig in chronologisch volgorde van het seizoen, waardoor je precies weet wanneer je welke handelingen moet uitvoeren. Door Raisa's enthousiasme word je echt meegenomen door de modules. Ik kan niet wachten om met mijn eigen volk te starten en door deze cursus voel ik me zelfverzekerd om te beginnen met bijenhouden!''
An Spijkers
Cursist

Veelgestelde vragen:

Hoe gaat de cursus in zijn werk? 
De cursus wordt gegeven op Instagram. Elke dag komt er een nieuwe module online. De cursus blijft één maand online staan.
 Je kunt de hele maand lang al je vragen aan mij stellen via het Instagram account, en daarna natuurlijk altijd nog een keertje via het account van @onzebijen!
Aan het eind van de cursusmaand krijg je het e-book van de cursus. 
 
Hoe lang duurt de cursus? 
De cursus duurt een week. De cursus heeft zeven modules en er komt welke dag een module online. Naast de cursus moet je wel zelf stappen ondernemen om te beginnen met bijenhouden, zoals een plek inrichten voor je bijenkast en een bijenvolk kopen. Je kunt mij natuurlijk al je vragen hierover stellen.
Je hoeft niet meteen te starten op de datum zelf. Elke dagkomt er een module online en deze zijn de hele maand beschikbaar en te bekijken. 
 
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus? 
Je krijgt één maand toegang tot het besloten Instagram account met meer dan twee uur aan video materiaal die 24/7 beschikbaar is. 
Je krijgt sowieso een e-book van de cursus zelf.  
Je kunt vanuit de trein leren, op vakantie, waar je maar wilt. Je kunt zelf je tempo bepalen. 
 
Ik weet niet of ik nu al wil beginnen met bijenhouden. Waarom nu beginnen met de cursus? 
Jij bent al helemaal voorbereid en je kunt meteen starten wanneer je maar wilt! De basis kennis heb je dan al vergaard. Daarnaast is het ook gewoon een hele leuke cursus om te volgen als je meer wilt weten over bijen en bijenhouden.
 
Kan ik in termijnen betalen? 
Nee, je kunt niet in termijnen betalen. 
 
 

Vond je 't niks? 100% geld terug

Ik durf met liefde te beloven dat als je niks leert of nuttig vindt binnen 14 dagen, je je geld terug krijgt.