Honing Havermout koekjes

Dit is mijn favoriete recept als ik sweet-cravings heb, maar niks in huis heb. Ik heb namelijk wél bijna altijd de volgende drie ingrediënten in huis: honing, havermout en boter. En daarmee kun je dus heerlijke koekjes maken!

Ingrediënten:

  • Een klontje boter (20 gr)
  • 60gr havermout
  • 2 á 3 eetlepels honing
  • Specerijen naar voorkeur, zoals kaneel of speculaaskruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zet een steelpannetje op het vuur, en smelt het klontje boter.

Zet het vuur uit, en roer de eetlepels honing erdoor heen totdat deze ook zijn gesmolten.

Voeg de havermout toe en roer alles door elkaar. Voeg eventueel specerijen zoals kaneel toe.

Leg op een bakplaat een velletje bakpapier en leg het havermout mengsel op de bakplaat. Maak een plaat en druk het mengsel plat tot ongeveer 0,5cm dik. Of leg het mengsel al in koekjesvorm op de plaat, in rondjes van 0,5cm.

Bak 15 minuten op 180 graden. Laat daarna de koekjes helemaal afkoelen (anders breken ze).

Als je een plaat hebt gemaakt en deze is afgekoeld, kun je de plaat in stukjes breken voor losse koekjes.