Kippendij met Sesam en honing

Een heerlijk en simpel gerecht want snel op tafel staat, daar houden we van! Dit recept met kip, sesam en honing is een klassieker. Wij doen er altijd nog wat extra groente door (vitamientjes!), en we hadden deze keer nog een tomaat die op moest. Dit recept is daar perfect voor.

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500gr kippendij
  • Half kopje sesamzaad (tip: haal dit goedkoop in een grotere hoeveelheid bij de toko)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels honing
  • 1 flinke trostomaat.
  • Peper en zout

Bereiding:

Snij de kippendij in grove stukken en strooi het sesamzaad er overheen. Goed door elkaar mengen zodat het sesamzaad zich goed vastkleeft aan de kip.

Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie. Bak daarin de kip aan totdat ze bijna gaar is. 

Snij ondertussen de tomaat in kleine stukjes. Hou ze nog even apart.

Giet de balsamicoazijn over de kip en blijf roeren.

Giet vervolgens de honing over de kip en blijf roeren. Let op, niet al te hoog vuur anders brandt de honing aan.

Voeg de tomaat toe en nog even blijven roeren.

Serveer in een mooie schaal.